• Login

  • Warning: Use of undefined constant BP_REGISTER_SLUG - assumed 'BP_REGISTER_SLUG' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/markovco/public_html/online/wp-content/themes/wplms/header.php on line 58
    Sign Up

 Продължителност: 3 месеца

 Натовареност: 1 път седмично и до няколко часа самостоятлена работа през седмицата

Включва: 36 видео сесии от по час и половина, въпросници, тестове, помагала, медитации

 Език: Български

 Формат: Видео, Аудио, Текст

 


Добре дошли в света на хората, които живеят пълноценно! Хората, които с увереност и страст постигат желаните от тях неща, преживяват живота си с удоволствие и често помагат на другите в това.

ЗАЩО ТАЗИ ТЕМА?

 

Нашите наблюдения в Марков колеж показват, че много от хората, които започват да се занимават с личностно развитие, едно от основните неща, които искат да развият в себе си е повече увереност. Успоредно с това, увереността е от определящо значение за успеха и щастието в живота ни. Тя в голяма степен определя дали ще направим нещо (независимо дали говорим за бизнес или лично начинание, за дългосрочна или краткосрочна дейност) и след това как ще го правим.

Именно по тези две причини, нашият екип навлезе сериозно в темата за самоувереността. Оказа се, че тя е доста дълбока тема. Самоувереността е богато и комплексно понятие, което е неизменно свързано самооценката и самочувствието ни. Освен това има това сериозни пречки пред изграждането на устойчива увереност или дори само пред увереността ни в дадена дейност. Хубавата новина е, че увереността има братовчеди, които могат да спасят положението при ситуации на неувереност, както са ясни и навиците на уверените хора.

Ако въпросът с увереността стои за вас, е добре да му отделите няколко месеца и да го решите един път завинаги.

 

КАКВО Е СЪДЪРЖАНИЕТО И КАК Е ИЗГРАДЕНО?

 

Този курс представлява 13-седмична он-лайн програма за изграждане на устойчива увереност, която е систематизирана от екипа на Марков колеж на база най-съвременните проучвания в тази област. В нея са заложени знание и инструменти от разработки на Клеър Шипман и Кати Кей, Улиям Джеймс, Кейт Бъртън и Бринли Плац, Маршал Голдсмист, Стивън и Шон Кови, Тони Робинс и други. Всичко това и в комбинация с наши авторски концепции (включително и Петър Марков), нашият екип систематизира, подкрепи с въпросници, упражнения и практически задачи и създаде настоящата програма.

Курсът преминава през това да се опознаем по-добре по този въпрос, да се справим с основните пречки пред увереността, да подсилим нейните братовчеди и да изградим основните навици на уверените хора. Както и какво да правим, когато нищо не помага.


КАКВО ВИ ОЧАКВА И КАК Е ДОБРЕ ДА ПРЕМИНЕТЕ ПРЕЗ НЕГО?

 

Конструирали сме програмата, така че в рамките на 3 месеца (13 седмици) да изградите устойчиво своята увереност във важните за вас области от живота. Курсът съдържа 5 тематични части, разгърнати в 13 сесии. Всяка сесия е съставена от около 90 минутно видео обучение и помагало към него. Във всяка сесия са предвидени поне по 3-4 упражнения, въпросник и 4-5 задачи за самостоятелна работа през седмицата.

Препоръчваме да карате курса като отделяте един път в седмицата по 90-120 минути, за да преминете през обучителната част и след това да посветите по малко време в следващите от 5 до 7 дни за приложение на наученото. Разбира се, всеки би могъл да създаде своя собствен ритъм в преминаването на това обучение.


ПРОГРАМАТА

 

Програмата е изградена от 5 тематични части, които се разгръщат в 13 сесии, както следва:

Първа част – Въведение

Сесия 1: Природата на увереността, самопознание и цели за курса

Сесията разглежда природата на увереността и нейната връзка с нашите гени. Включва разясняването на основните понятия, въпросник за оценка на увереността и инструмент, с които да поставите цели за преминаването през програмата. Тази сесия има за основна цел да ви помогне да преминете ефективно през програмата и да изградите устойчиво своята увереност.

Втора част – Пречките пред увереността

Втората част, разгърната в две сесии, разглежда пречките пред увереността и предоставя инструменти за справяне с тях. От особена важност са упражненията през седмицата, за да се разчисти пътя, по който ще се изгражда стабилно увереността в следващите седмици. Ето и сесиите и пречките в тази част:

Сесия 2: Страхове, външна валидация и идентичност

Сесия 3: Убеждения, стремеж към съвършенство, отлагане и очаквания

Трета част – Братовчедите на увереността

Сесия 4: Братовчедите на увереността

Тази част представя братовчедите на увереността. Това са други личностни качества и процеси, които биха могли да заместят увереността когато я няма. Обучението в тази част дава инструменти как да подхранваме и развиваме самоефикасността, самоуважението и оптимизма си, както и толерантността си към себе си.

Четвърта част – Навиците на уверените хора

Това е най-голямата част от настоящия курс. Разгръща се в осем сесии, всяка от които представя един от навиците на уверените хора. Дава инструменти и упражнения за развитието им, както и необходимата мотивация за това J.

От особена важност в тази част е времето между сесиите. Ето навиците по сесии от курса:

Сесия 5: Нагласа за растеж

Сесия 6: Отстояване на себе си

Сесия 7: Зона на комфорт

Сесия 8: Бързи провали

Сесия 9: Спри безкрайните размишления (Анализа-парализа)

Сесия 10: Убий нeгативните автоматични мисли

Сесия 11: Не приемай нищо лично

Сесия 12: Банка на личността

Пета част – Микроувереност

Сесия 13: Микроувереност и заключение

Сесията дава инструменти за покачване на увереността на микро ниво, т.е. в отделни краткосрочни моменти. Помага да се възползваме от ресурса, който нашето тяло дава, а именно енергията, нужна за увереността.

Към тази сесия е включена и специална медитация, която ни помага да вдигаме увереността си всеки ден или преди всяко сериозно предизвикателство.

Като последна сесия от курса, тя естествено затваря работата по този въпрос и предоставя възможност да се планира развитието от тук нататък.

 


ВОДЕЩИ И АВТОРИ НА КУРСА

 

Създатели на този курс са Ирена Петрова и Гергана Маркова. И двете са завършили пълното обучение на Марков колеж и лично са преминали през повечето от предизвикателствата на хората, занимаващи се с личностно развитие. Имат експертност в тази област – Ирена като психолог, а Гергана като главен водещ на основния курс в Колежа. Ирена е настоящия управител на Марков колеж, а Гергана – бившия и като такива и двете са ставали и лягали дни наред с преживяванията на нашите курсисти, с техните предизвикателства, успехи и стремежи. Именно това е вдъхновението за тази програма – да осигурят улесняващ успеха и щастието инструментариум.

Ето малко повече и за всяка една от тях:

Ирена Петрова е била Координатор и в последствие Управител на първата мрежа за Бизнес Ангели в България и региона (BBAN). След като напуска корпоративната среда, стартира проекта Tendle.net – платформа за онлайн сделки и микрокредитиране. Съосновател на още няколко бзинес проекта в различни сфери, както и управляващ съдружник в консултантска компания с фокус в разработване на бизнес модели, стратегическо планиране и финансиране с рисков капитал за стартиращи компании. А от 1 ноември 2016 г. става управител на Марков колеж.

 

Гергана Маркова е главен водещ на обучението в Марков колеж, чиито основател е нейният баща. Гергана е и собственик, управител и консултант ефективно лидерство в Ликора, а обученията са нейната страст. Вече с над 13000 часа в обучения тя е показала на стотици хора как да открият и развиват себе си, да управляват екипите си, да вдъхновяват за каузите си и в същото време да бъдат щастливи.

 

Course Curriculum

Сесия 1
Сесия 1 | Част 1- Каква е природата на увереността и от какво зависи успехът ни? 00:21:00
Сесия 1 | Част 2 – Самоувереност, Самочувствие и Самооценка – Каква е разликата? 01:13:00
Сесия 2
Сесия 2 – Какви са пречките пред увереността? 00:49:00
Сесия 3
Сесия 3 – Още пречки пред увереността 01:11:00
Сесия 4
Сесия 4- Братовчедите на увереността 01:17:00
Сесия 5
Сесия 5 – Нагласа за растеж 00:56:00
Сесия 6
Сесия 6 – Отстояване на себе си 01:07:00
Сесия 7
Сесия 7: Излизане от зоната на комфорт 01:13:00
Сесия 8
Сесия 8: Бързи провали 01:05:00
Сесия 9
Сесия 9: Спри безкрайните размишления (Анализа-парализа) 01:40:00
Сесия 10
Сесия 10: Убий натрапчивите автоматични мисли 01:00:00
Сесия 11
Сесия 11: Не приемай нищо лично 01:10:00
Сесия 12
Сесия 12: Банка на личността 00:52:00
Сесия 13
Сесия 13: Микроувереност и заключение 00:47:00
17 STUDENTS ENROLLED
top
© 2017 Марков колеж.Всички права запазени.